Welkom op De Hollandse Karper Grazers! Het is momenteel 08:58:15 op 16-07-2018!

Menu
Interactief
Overig

Login
Login:

Wachtwoord:


Registreer!
Wachtwoord kwijt?

Statistieken
Momenteel zijn er:
0 geregistreerde leden
en 36 gasten online
.

Nieuwste Lid
Ons nieuwste lid is: ox5uihzl!


Zoeken

Geef hieronder uw zoekwoord(en) op en zoek het bericht dat u nodig heeft!
 
24/11/2008 21:13 - Column november
Gepost door: EdwinMeer (Column)
ColumnIk ben geen goed weer visser maar toch moet ik even mijn gal spugen over de periode die aan de deur staat te krabbelen. De  winter staat voor de deur, en ***ver****e  daar baal ik van. Geloof me niet verkeerd, ook ik hou van stamppot, snert en pepernoten. Maar de winter bestaat niet alleen uit stamppot, snert en pepernoten. De winter bestaat ook uit kale bomen, grijze luchten en de heen en terug weg naar het werk in het donker afleggen...
De ijzige kou uit het noordoosten en kerst. Ik heb een gruwelijke hekel aan kerst, dat zijn van die dagen dat je verplicht vrij bent, en in mijn geval de hele week tot de eerste maandag van januari. Verplicht vakantie verlof. Vakantie verlof, een prachtig woord. Alleen het woord verplicht daar heb ik een hekel aan, verplicht samen zijn met familie, er tussen uit knijpen om wat lijnen nat te maken is er niet bij, althans bij mij thuis. En als vrijgezel voel ik me altijd het vijfde wiel aan de wagen op feestdagen.

Ik heb het geweldig als vrijgezel, ik kan gaan en staan wanneer ik wil (lees vissen wanneer ik wil). Maar niet met de feestdagen hé! Dan moet ik er bij zijn, kerst, aan de waterkant lijkt me toch het lekkerst.

En dan het Nederlandse winterweer. Ik vind sneeuw prachtig, vooral in de Alpen of in Scandinavië. Maar niet hier in Nederland, sneeuw in Nederland bestaat uit witte natte bagger. Bagger waardoor de snelwegen compleet uit files bestaan. Met van die fijne strooiauto’s waarna sneeuw verandert in walgelijke bruine of zwarte pulp. Als het nou nog eens een keer flink ging vriezen, zodat er weer eens een elfsteden tocht verreden kon worden. Dan zou ik wel plaatsnemen voor de TV met een mok warme chocolade en de openhaard aan. Maar in plaats van mannen in een condoom pak op ijzers over het ijs te zien glijden, ga ik een dagje vissen met het idee dat het ijs wel weer weg is. Je kent het wel, strak blauwe hemel en een laagstaande zon. “Op het ondiepe moet het lukken vandaag”. Totdat je je montage inwerpt en de montage over een onder water staand laagje ijs ziet  glijden. Terwijl het kwik toch echt boven de nul uitstijgt en het met een extra paar sokken en een dikke jas best uit te houden is. Maar je kunt meteen weer huiswaarts keren.

Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot ik weer zit te snotteren van de hooikoorts aan de waterkant in een aangenaam voorjaarszonnetje. Tot die tijd wordt het even bikkelen, bikkelen tot de lente. En dat bikkelen doe ik nog steeds het liefst achter de hengels.

Reacties
05/12/2008 10:17 - Carpmadness
Hey menno,

Als jij zo een hekel aan de kerst ed hebt,waarom ga je niet lekker vissen in die periode?
Wat is er nu mooier dan een beschubte vriend in het net te trekken op 1ste kerstdag

Meestal zijn de koude dagen wel droge dagen,dus zolang de regen met deze kou niet uit de lucht komt zal ik nog wel aan de waterkant te vinden zijn!

Greetszzz.

PS. Hoest in Breda?
 
01/12/2008 20:48 - mennovts
Ach zolang het water niet bevroren is, trek ik er regelmatig op uit..
Thuiszitten is ook niet alles. (zoals ook blijkt uit de laatste zin)
 
01/12/2008 12:57 - fransj
kan me helemaal vinden in het artikel.heb nijn hengels een maand geleden opgeborgen en ik mis niks..ja lekker weer. ik heb jaren in de winter door gekarperd en met succes (ook vaak blanks),maar het is niet mijn ding.stond ik daar met een 'bevroren 'karper in de stervenskou...so what,who cares?????!!!! dat is geen visplezier meer...vaak is het alleen maar om te bewjzen dat je een 'goede 'visser bent.( ik was er ook zo een....) 'ik vang ook in de winter',...maar leuk? aan de waterkant is er  niks aan;koud,grijze lucht,alles afgestorven..........leve april en vooral mei; na vijf maanden onthouding weer lekker los- de karper en ik..........met lekker weer...,en groene omgeving. voorlopig een winterslaap met andere bezigheden.
 
27/11/2008 08:41 - Teuling
Weer een lekkere column Menno! Ondanks dat wintervissen niet mijn ding is (tevens de afgelopen jaren uberhaupt geen tijd voor ivm studie), kan ik je wel vinden in je verhaal.

Geef mij ook maar het voorjaar, zodra de temperatuur volgend jaar stijgt ben ik weer aan de waterkant te vinden!
 

Verstuur Reactie
Als je ingelogd was, had je wel een reactie kunnen plaatsen. Als je geen login hebt, vraag er dan een aan!


Sponsored by

Artikelen

Forums

Nieuws

Meldpunt Stroperij
Tel: 045-5466222

Meld Online

Meldpunt Vissterfte/ziekte

De HKG Banners!

Maak van De Hollandse Karper Grazers je startpagina!
© 2001-2010 De Hollandse Karper Grazers
Deze pagina werd geladen in 0.03449 seconden - 31 queries